Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Genel Konular
 Kocaözü Forumu : Genel Konular
Konu Konu: Medya(basın) da çıkanlar... Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
Kocaözü
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 488
Gönderen: 12-Haziran-2007 Saat 09:31 | Kayıtlı IP Alıntı Kocaözü

isimsiz

Tarih:
11.06.2007 / 23.17.33

Tarım Kredi 10 yıldır ödenmeyen borçlar için icra takibi başlattı
Malatya Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği, 10 yıl önce Tarım Krediye borçlanan ve ortak senede imza atan borçlu ve kefilleri borcun zaman aşımına uğramaması için toplu halde icraya verdi.

Hekimhan'ın Kocaözü Beldesi Belediye Başkanı Bekir Sarıbaş, beldelerinde Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği'ne borcunu ödemeyen 20 çiftçi nedeniyle 200 kişiye bin ile 15 bin yeni lira arasında değişen miktarlarda icra gönderildiğini ifade etti. Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Ahmet Boyraz ise, icra yolunu son çare olarak gördüklerini belirterek, 10 yıllık zaman aşımı aşamasına gelen borçlar için icra başlattıklarını kaydetti. Kocaözü Tarım Kredi Kooperatifi'nden aldığı borcunu ödemeyen borçlu sayısının 88, toplam borç miktarının 915 bin 723 YTL olduğunu belirten Boyraz, icraya verilen kişi sayısının 200'ün üzerinde olduğunu kaydetti.

Kocaözü Beldesi Belediye Başkanı Bekir Sarıbaş, 10 yıl önce kasabada kurulan koperatiften gübre, kayısı ilacı ve kredi olmak üzere bir takım malzemeler ve para alan 400 çiftçiden 380'inin borcunu geri ödediğini kaydetti. Geriye kalan 20 kişinin ise borcunu ödemediğine işaret eden Sarıbaş, borçlu ile kefil arasında da bu nedenle tartışmalar yaşandığını ifade ederek, vatandaşın bu sıkıntıdan kurtarılmasını istedi.

İcra gelen vatandaşlar ise şunları ifade etti: "Kooperatif 'borcu kefiller de öder' diyor. Sen bu parayı yatırıp borçluyu mahkemeye vereceksin alabilirsen sen alacaksın diyorlar."

Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Ahmet Boyraz, icra yolunu son çare olarak gördüklerini belirterek, 10 yıllık zaman aşımı aşamasına gelen borçlar için icra başlattıklarını kaydetti. Bölgelerinde 60 milyon YTL vadesi geçen alacak bulunduğuna değinen Boyraz, 9-10 senedir borcunu yatırmayanlar bulunduğunu, bu alacağın zaman aşımına uğramaması için kanuni işlem başlattıklarını kaydetti. Bahse konu borçların da 10 yıl öncesine ait olduğunu belirten Boyraz, "Artık zaman aşımı sınırına ulaşılmış, icraya verilmezse zaman aşımına uğrayacak. Bunun sorumluluğunu da hiçbir idareci alamaz. Borçlar hukuk gereği kanun gereği icra ile alınmaya çalışılıyor" dedi. Tarım Kredinin kredi verme sisteminde 5 kişinin bir grup oluşturarak birbirine kefil olduğunu ve aynı senede imza attığını anlatan Boyraz, "Hukuken hiçbir eksik yok. Bu bir kamu alacağı bize ne diyemeyiz. Burada bir haksız itham var. Bir kısım vatandaş da gelip bir miktar para yatırarak zaman aşımını ve icranın önünü kesiyor. 10 seneyi aşan borçlar da var. Bu durum sadece Kocaözü'ne has da değil birçok yerde aynı durum söz konusu" şeklinde konuştu. Borçların tahsilini bağımsız hukuk bürolarının takip ettiğini hatırlatan Boyraz, öncelikle borçludan almaya çalıştıklarını ancak borçlunun alacak birşeyi yoksa mecburen kefile yönelmek durumda kaldıklarını aktardı.

Çetin Çiftçi
09 Mart 2007, Cuma

Zaman Gazetesi
Yukarı Dön Göster Kocaözü's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: Kocaözü

Kocaözü
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderen: 14-Eylül-2009 Saat 08:22 | Kayıtlı IP Alıntı Kocaözü

Bu Aile 'Öğrenci'

Clipboard08.jpg

Malatya'da Koyunoğlu Mahallesi'nde ikamet eden Avcı Ailesi'nin 5 üyesi öğrenci olmanın heyecanını yaşarken, eğitim masrafları baba Mehmet Avcı'yı düşündürüyor.

İzledikleri bir yarışma sonrası Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girme kararı veren 39 yaşındaki Mehmet Avcı ve eşi 32 yaşındaki İlkay Avcı, bir sene boyunca ders çalıştı.

Karı-koca birbirlerine yardımcı olarak eksiklerini giderirken, bu arada çocukları Sudegül, Aybükenur ve Muhammet Kürşatı'nda eğitimiyle yakından ilgilendiler. ÖSS Sınav sonuçları açıklandığında ise, baba Mehmet Avcı İnönü Üniversitesi Yakınca Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Bölümü'nü kazanırken, anne İlkay Avcı da, Açıköğretim Fakültesi Sağlık İşletmeciliği Bölümü'nü kazandı. Ancak, 3 çocuk okutan Mehmet Avcı, okul masraflarını hesaplayınca, evdeki hesap çarşıya uymadı.

Sanayide asgari ücretle oto tamircisi olarak çalışan Mehmet Avcı, "Biz eskiden beri okumayı çok istiyorduk. Ailemizde ve çevremizde okuyanları görüyorduk. Ama maddi imkansızlıklarımızdan dolayı liseye kadar okuyabildik. Geçtiğimiz yıl izlediğimiz yarışmalara verdiğimiz cevaplardan ve eşimin ısrarıyla ÖSS sınavlarına bizde girelim dedik, zaten eğitimi de istiyorduk. Her şeyin eğitimle mümkün olacağını düşünen bir aileyiz. Sınavlara girdik ve kazandık. Biz aile olarak kendimizi eğitime hazır hissediyorduk. 3 çocuğumuzda okuyor. Eşim de, ben de, üniversiteyi kazandık, ama asgari ücretle çalışıp, kirada oturuyorum. Eğitim masraflarımızı nasıl karşılayacağız bunu hiç hesaplamadık. Kazandık, kaydımızı yaptırdık. İkinci öğretime bir sürü para yatırdık, sağdan soldan borçlanarak. Biz, eğitim gönüllüsü bir aileyiz ama çocuklarımızı ve ev masraflarımızı düşününce, bir sürü masraf olacak. Yani eğitimi bu kadar sevmemize rağmen, maddi olarak bu işlerin içinden nasıl çıkacağımızı kara kara düşünür hale geldik. Bunun yanında eğitim hakkımızı da kaybetmek istemiyoruz ve okumak istiyoruz. Gönül ister ki böyle bir destek beklemeyelim ama hesabı kitabı yaptığımız zaman hakikaten bu eğitim sevdamızı tamamlayabilmek için desteğe ihtiyacımızı olduğu ortaya çıktı. Ben bunlar için bir takım sivil toplum kuruluşlarımızın ve devletimizin bu ailenin ülkeye örnek olması adına sahip çıkmalarını bekliyoruz" dedi.

İlkay Avcı ise, "Biraz zorlanacağız, ama konu eğitim olunca her şeye katlanırız. Hem kendimiz çalışır okuruz, hem de çocuklarımızı okuturuz" diye konuştu.

Kocaözü
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderen: 08-Aralık-2009 Saat 03:44 | Kayıtlı IP Alıntı Kocaözü

Köln Derneği'nde Kongre

k.jpg
 k1.jpg
 k2.jpg

Almanya’nın Köln kentinde kurulu olan Malatyalılar Derneği’nin olağan genel kurulu Longerich’te yapıldı ve yönetim kurulu başkanlığına yeniden Hidayet Yiğit getirildi.

Genel kurul toplantısında konuşan Yiğit, dernek olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini, 14 Şubat’ta Köln’de Malatya gecesi yapacaklarını, bu geceye Malatya Valisi, Belediye Başkanı ile birçok bürokratı davet ettiklerini söyledi. Yiğit, Avrupa’da yakından bilinen Köln Karnavalı’nın kortejinde de dernek olarak özel kayısı kostümleri ile yeralacaklarını, bu kortejde Malatya’dan getirilecek kayısıların dağıtılacağını da bildirdi.

Daha sonra seçimler yapılarak, kurullar oluşturuldu. İlk kez bir bayan üye de yönetimde görev aldı.

Köln Malatyalılar Derneği’nin kurullarında şu isimler yeraldı:

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELER:
1- Hidayet YİĞİT -Başkan
2- Bayram TÜRKER -Genel Sekreter
3- Gökçen KAPAN -2.nci Başkan - Halkla ilişkiler
4- Volkan ARIKAN -Basın Danışmanı
5- Elif SAYIN -Kültür ve Sanat Sorumlusu
6- Ömer KOÇ -Muhasip
7- Hasan DURNA -Halkla ilişkiler

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER:
1- Sezai DEGİZ
2- Nail AYGÜN

DENETLEME KURULU
1-Kudret YAPAR
2-Mustafa AVŞAR
3-Hasan DURNA

DİSİPLİN KURULU
1-Mehmet YİĞİT
2-Mehmet KARAOĞLU
3-Yalçın MAVUŞOĞLU

Kocaözü
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderen: 16-Şubat-2010 Saat 02:42 | Kayıtlı IP Alıntı Kocaözü

Köln'de Kayısı Dağıttılar

n1.jpg
 n2.jpg
 n3.jpg

Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirilen “Longerich Karnavalı”nda Malatya korteji de yeraldı ve izleyenlere kayısı dağıttı.

Köln Malatyalılar Derneği’nin ilk kez katıldığı ve Malatya ile Türkiye’den de Malatyalı konukların davet edildiği karnaval, soğuk ve karlı havaya rağmen coşkulu geçti.

Karnaval için Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, buradaki Malatyalılar Derneği başkanı Hidayet Yiğit tarafından davet edilmişlerdi.

Pazar günü gerçekleştirilen karnavalda Malatya kortejinde bulunan ve özel kıyafetler giyen katılımcılar, Malatya’dan getirilen kayısıları izleyenlere dağıttılar.

malatya haber

Düzenleyen Kocaözü 16-Şubat-2010 Saat 02:43

Kocaözü
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderen: 16-Şubat-2010 Saat 11:23 | Kayıtlı IP Alıntı Kocaözü

Köln'de Malatya Gecesi

k1.jpg
 k2.jpg
 k3.jpg
 k4.jpg
 k5.jpg
 k6.jpg

Köln'de buluşan çok sayıda Malatyalı unutulmaz bir gece yaşadı.

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Malatyalılar gecesine yoğun ilgi oldu. İntersaal'deki geceye Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ile İhsan Koca, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, DİTİB Genel Müdür Vekili Mehmet Yıldırım, Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit, Almanya'nın diğer kentlerindeki Malatyalı derneklerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmalarını yaptıktan sonda birlikte sahneye çıkan ve Malatya için el ele tutuşup dostluk mesajları veren CHP ve AKP'li milletvekillerinin bu görüntüsü alkışlandı.

THY MALATYA'YA DİREK UÇACAK
Öznur Çalık, Türkiye'den gelen Malatya heyeti olarak buradaki Malatyalı hemşehrilerine sürpriz bir haberleri olduğunu belirterek “Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri ile görüşüp buradaki vatandaşların Malatya'ya direkt uçmak istediğini söyledik. Onlar da yeni sezonda direkt Malatya'ya uçak seferi düzenleyecekleri sözü verdiler. Bunu da bu gece müjdelemek istedik” dedi.

ÖNEMLİ OLAN ASİMİLE OLMADAN ENTEGRE OLMAKTIR
Malatya Valisi Ulvi Saran ise yaptığı konuşmada, “Malatya'dan kopup buraya gelen ve yaşadıkları ülkeye mükemmel bir şehirde uyum sağlayan vatandaşlarımızı kutluyorum. Özellikle Köln'de yaşayan Malatyalılar farklılık ve kültürlerini koruyarak buraya entegre olmuşlar. Bu çok önemli. Buradaki birlik ve beraberlikten çok etkilendik” diye konuştu.

“MALATYA'MIZ BÜYÜK BİR MOZAİKTİR”
Gecede konuşan Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit şunları söyledi:

“Bütün başarıların yolu birlik ve beraberlikten geçmektedir. Tüm hemşehrilerimizi el ele verip derneğimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Malatya'mız büyük bir mozaiktir. Alevisiyle-Sünnisiyle, Türküyle-Kürt'üyle her zaman tarih boyunca et- tırnak gibi yaşamış ve bundan sonra da sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir.”

Gece, sanatçıların konserleri, müzik ve eğlenci ile geç saatlere kadar devam etti.

HABER: Volkan ARIKAN

Eğer Bu Konuya Cevap Yazmak İstiyorsanız İlk Önce Giriş
Eğer Kayıtlı Bir Kullanıcı Değilseniz İlk Önce Kayıt Olmalısınız

Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma