Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Web Sitesi Hakkında
 Kocaözü Forumu : Web Sitesi Hakkında
Konu Konu: Web site Tasarımı Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
Misafir
Misafir
Misafir

Gönderilenler: -1
Gönderen: 14-Ağustos-2005 Saat 22:58 | Kayıtlı IP Alıntı Misafir

Herşey çok güzel olacak
Yukarı Dön Göster Misafir's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: Misafir

İ.H.Karaca
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Ülke: Turkiye
Gönderilenler: 22
Gönderen: 02-Eylül-2005 Saat 10:55 | Kayıtlı IP Alıntı İ.H.Karaca

Bu internet sitesini (kocaozu.com)  bir canlı gibi  düşünebiliriz. Doğum gerçekleşti, kendi ve çevresinin  istek ve mücadelesi ile yaşamı devam edecektir.

Bu sitenin herhangi bir yerine bir yazı veya resim eklendiğinde bütün izleyicilerin hemen farketmesi gerekmektedir. Genel amaç buradan birbirimizi  anında hissetmek ve haberleşmektir. Diğer bir amaç  KOCAÖZÜ ile ilgili bilgileri  bir arada bulundurmak ve kullanılabilir,erişilebilir hale getirmektir.

Bu doğrultuda  sitemizin  tasarımında  sadelik ve sadece KOCAÖZÜ  içerikli  bilgilerimiz bulunmalı şeklinde düşünülmüştür. Eğer diğer bilgiler( Yararlı linkler , Hekimhan ,Malatya, Kaysı, Kordinatı, Derecesi, Hava Durumu...vs.., Rekli yanıp sönen görüntüler , Türkiye ve Dünya Haberleri, Komşu köyler, Yemek tarifleri,...) bu siteye eklemek çok kolay bunun hiç bir zorluğu yok ancak biz bu diğer bilgiler ile dikatimizi dağıtmak istemiyoruz zaten başka sitelerde bu bilgileri bulabiliyoruz.

Burada kendimize ait olan bilgileri  bir bir ekleyerek birlikte yaşayarak eksiklikleri ve ihtiyaçları görerek bu siteyi derleyip düzenleyeceğiz ve yaşatacağız. Burada esas olanın Kocaözü ve biz Kocaözü’lüler olduğuna inanıyoruz.

Herkesi selamlıyoruz. Sağlıklı ve huzurlu olmanızı diliyoruz.

Yukarı Dön Göster İ.H.Karaca's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: İ.H.Karaca

furkandevran
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Gönderen: 05-Eylül-2005 Saat 10:24 | Kayıtlı IP Alıntı furkandevran

öncelile belirteyim, kocaözü için yapılmış en iyi site. ;P  bunun farkında olduğumu biliniz. ama bu konu başlığı da eleştrileri kabul etmek için galiba, amacına uygun kullanmak maksadıyla aklıma gelenleri söyleyeyim. sakın moderatör gardaş olumlu yönler neden söylenmiyor, bize kimse destekolmuyor falan demesin. gönülden destek veriyoruz. eminim herşey çok güzel olacak.

sitede olduğunu duyduğum bazı bölümleri bulamadım. bu benim kusurumdur eminim ama bir site haritası olsa hiç fena olmaz. insan sitenin her yerine girmeden, sitede ne var ne yok anlayabilmeli.

bir de nizamettin abinin söylediklerine kendisinden daha çok katılıyorum. babamdan efsanevi kahramanlar gibi hikayelerini dinlediğim şemşi ebenin, sarı sakalın fotoğraflarını görmek, onları gözümde canlandırabilmek çok iyi olurdu. aslında köydeki yaşlılarla ropörtaj yapmak istiyordum ama kısmet olmadı. keşke böyle bir çalışmayla kültürümüzü bizden sonraları için saklasak. cumhuriyet dönemi insanları çok çabuk değişiyor. bir sonraki nesil asla eskisi gibi olmaz. kendisisi gibi olur ancak.

bunlar istek değil özlem. keşke deyince ekranın dumanlarla kaplandığı hallerden bazıları benim için.

Düzenleyen furkandevran 05-Eylül-2005 Saat 10:26
Yukarı Dön Göster furkandevran's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: furkandevran

Misafir
Misafir
Misafir

Gönderilenler: -1
Gönderen: 05-Eylül-2005 Saat 11:46 | Kayıtlı IP Alıntı Misafir

Düşüncelerin yer alması bile mutluluk verici..!
Yukarı Dön Göster Misafir's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: Misafir

İ.H.Karaca
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
Gönderen: 28-Eylül-2005 Saat 15:47 | Kayıtlı IP Alıntı İ.H.Karaca

salih doğan

Yer:
istanbul

Tarih:
14.09.2005 / 15.17.57

merhabalar ,benim bir önerim var ;kasbamızda "yaşam ve insan"a dair nostaljik özelliği olan eski fotoğrafları burada toparlayıp bir galeriye dönüştürelim ,yaşayanlar ve kaybettiklerimiz bakımından bir çeşit arşiv niteliğinde olur her ziyaretçimiz oradan kendinden komşusundan yada akrabasından birşeyler bulursa bence güzel olur..ne dersiniz? haydi siyahbeyaz resimli günlerden başlıyalım ! nedersiniz?

cezmi karaca

Yer:
erzurum

Tarih:
15.09.2005 / 02.05.23

merhabalar.salih'in fikri çok iyi.çok yavaş olsa da köy değişiyor.20 yıl önceki görünümü ile bugünkü çok farklı.keşke o yıllara ait fotoğraflar olsa da (hatta çok daha öncelere)burada kayıt altına alınsa..ve yaşlılarımız da azalıyor bir bir..onlara ait resimlerden oluşan bir arşiv iyi olur.herkese selam

Mustafa Ekici

Yer:
İstanbul

Tarih:
21.09.2005 / 16.36.44

Salihin nostaljik arşıv fikrinin önünde saygı ile eğiliyorum ve ben de hatta eksiköy ile sitemiz üzerinden on-line bağlantı kurulmasını teklif ediyorum.

Bu konudaki çalışmaların yakın zamanda başlayacağına inanıyorum. Burada önemli olduğunu düşündügüm iki yaklaşım var.

1. Geçmiş zaman resim,belge ve bilgilerin site yöneticisine gönderilme zaman ve sırasıdır. Bunun en kısa zamanda ve herkesin elinden geldiğince katkıda bulunması gerekmektedir.

2. Beldemizde yaşamış ve yaşayan şahıs ve ailelerin kendi içlerinde  hazırlayacakları resimleri,belgeleri ve bilgileri CD halinde site yöneticisine gönderilir ise yorum yapılmadan yayınlanır. Bu durum hem doğru bilgilerin hemde yayınlanacak bilgilerin o aile tarafından yayınlanmadan önce onaylanmış olmasını sağlayacaktır.( Örnek: Çolaklar ı en iyi Çolaklar bilir.Aileden bir fert bir gencin bilgileri ,belgeleri, tanıtıcı metni ve yayınlanmasını istedikleri görüntüleri oluşturup site yöneticisine göndermesi en uygun yol olur gibi...)

Bu ortamında fikirlerimizi yazıp bildiririsek iyi sonuçlar alabileceğimizi sanıyorum.

Herkese Selam...    

Yukarı Dön Göster İ.H.Karaca's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: İ.H.Karaca

ertugrulsd
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 16
Gönderen: 13-Ağustos-2006 Saat 11:09 | Kayıtlı IP Alıntı ertugrulsd

Bir öneri de benden, bilmiyorum daha önce bahseden oldu mu ama http://www.sarvan.net/mezarmain.htm örnekte görüldügü gibi bir sanal mezarlık ziyareti hem uzaktakiler için iyi olabilir hem de siteye ilgiyi arttırır. http://www.cnnturk.com/YASAM/DIGER/haber_detay.asp?PID=223&a mp;HID=1&haberID=59472
Yukarı Dön Göster ertugrulsd's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ertugrulsd

Kocaözü
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 488
Gönderen: 24-Ağustos-2007 Saat 13:49 | Kayıtlı IP Alıntı Kocaözü

ismail DEMİRCİ

Yer:
KAYISIKENT

Tarih:
24.08.2007 / 11.47.41

Alıntı Yap: ismail DEMİRCİ

Bu sitenin ne kadar büyük hizmet verdiğinin bilmem farkında mısınız? Kocaözü dışında bulunan Kocaözülülerle Kocaözü içinde bulunan Kocaözülülerin buluşma noktası. Herkes birbirinden haberdar.Bunun yanı Kocaözü için ne yapılabilir sorusuna ortak düşünce oluşturmada da büyük önem arz etmektedir. Sitede tanıştığım ve Kocaözü için çok güzel düşünceleri olan değerli dostlarım var. Zaman zaman email atarak görüşlerimizi ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Kocaözü ile ilgili önemli bir sorunu paylaştığımız değerli bir dostum, Kocaözü’ndeki çöp sorununu dile getirmişti. Her nedense siteye yazmamış ama ben onun zamanının kısıtlı olduğunu bildiğimi için ileride bu sorunu dile getireceğini düşünüyorum. Bende merak ettim. Kocaözü’nde çöpler nasıl toplanıyor? Nereye dökülüyor? Yada çöpler zamanında alınıyor mu? Çevreye kötü kokuların yanı sıra sağlık sorunu oluşturuyor mu? İnanın bunu bilmiyorum. Ama aldığım bilgilere göre çöp kutularının kokusunun çevreye zarar verdiği yönde. Çöplerin döküldüğü yerlerin ileride sağlık sorunu oluşturacağı bir gerçek. Ancak AB fonlarında çevre konusunda önemli hibeler verilmektedir. Bu kapsamda hazırlanacak olan projelerle bu sorun başlamadan çözülebilir.temiz ve yaşanılabilir bir Kocaözü için herkesin duyarlı olması temennisiyle saygı ve selamlarımı sunuyorum.
Yukarı Dön Göster Kocaözü's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: Kocaözü

Eğer Bu Konuya Cevap Yazmak İstiyorsanız İlk Önce Giriş
Eğer Kayıtlı Bir Kullanıcı Değilseniz İlk Önce Kayıt Olmalısınız

<< 1 2 >>
  Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma